Wednesday, October 28, 2009

TENTANG DIA....

Sejak2 akhir nie ak banyak berfikir tentang seseorang….. Siapa org tu, biar ak je yg tau… Klo nk diikutkn ak x patut pn pk hal2 cmnie wt mse nie….cz mggu dpn da mule final exam.. ak x stdy pe pn g....huhu.. Erm.. berbalik dgn tajuk asal..... ak telah membuat keputusan yang pasti tentang seseorng.... Sejak akhir2 nie ak rasa bahagia dengan kehadiran seseorang dlm hidup ak… nk dikatakan org baru dalam hidup ak, x jgk….ak mengenali dirinya setahun yang lepas.. Ada urusan antara kami dan secara tidak langsung, perkenalan kami sebenarnye melalui seorang kwn ak semasa di PLKN….. Diawal perkenalan kami, kami sangat bahagia… Seperti org laen juga… Sebelum berkenalan dgn dirinya, ak x terfikir langsung akn ada org yang akan menjaga ak dan mengambil berat tntang diri ak seperti dia menjaga ak…. Ak dapat rasa kan masa 2 die benr2 mengambil berat tentang diri ak... Walaupn sblm nie ak telah mempunyai akk angkt, tapi, x de la rapat sgt.. mgkin akk angkt pd nama je.. tp x de la smpai menjaga ak.... Mulanya, ak ingt die pn begitu juga, tapi sangkaan ak meleset sama skali.... 13 NOVEMBER 2008, bermula lah segalanya.... Daripada hanya panggilan telefon untuk berurusan denganku atas urusan kerjanya, sehinggalah bertanyakan sesuatu... pada mulanya ak x kisah, seperti sebelum2 nie, kalo ade org nk jdkn ak adik angkt nye ak pasti akn kata ya....sama lah seperti die... tapi, dari segi percakapan die mase 2, terasa kelainan sedikit dari mereka yg sebelum nie... bak kate org ”lain org , lain caranya..”. Seminggu selepasnye, kami berjumpa di JB... Ak turun JB atas urusan untuk menyelesaikan masalah untuk masuk ke kolej.. ak terpaksa ke JPN....Pertemuan pertama kami di Stesen bas Larkin...Tapi mase kami semasa 2 banyak dihabiskan di JPN... Ak x tau nk ckp pe, tp yg pastinye mase 2 first time jmpe, so malu r ckit(ak kn pemalu..hahahaha)... Nasib baek la mse 2 die datang dengan kawan ak, so x malu r sangat... Tp byk berborak dgn kwn ak je…huhu Selepas tu hubungan kami berjalan dengan lancar….Seperti biase die akn mengambil berat tntng diri ak…. Tapi, Sangkaan ku panas smpai ke ptg, tapi hujan di tgh hari….. Hubungan kami bermasalah, mase 2 ak x tau nk wt pe... mcm2 rintangan.... mase 2 mgkin ak terlalu ikutkn perasaan kot. Klo la ak bersabar mase 2… klo la ak ikut cakap die, ko la ak amalkan sikap saling memberi dan merasa.. mgkin sume nie x kn berlaku…. 20 january bermula segala salah faham… ak x mungkin lupe setiap tarikh yg ak rse ak mmbuat perubahan dlm diri ak…. Sehari sebelum 2 die msj ak, die de menceritakan tntng shbtnya.. sahabatnye bertanya “akk x nk ke hubungan kite mcm dulu?” dan die still syg kn akk mase 2 ak ok jerk… wlupn rse tergugat mse 2 n ak tau siapa yg lebih die syg n siapa yg bertahta dihati die sebelum nie, ak still blh terima lagi.. bagi ak, mgkin shbt dia 2 hnya menguji…. Tapi, keesokknnye, ak xde mood langsung…mase 2 ak x nk ckp dgn sape2.. ak x nk msj dgn sape2.. Ak x tau kenapa… Saksi segala2 nye mase 2 ex housemate ak, huda…. Bile die call, ak x angkt.. byk kali… banyak sangat… Ak nk angkt, mmg nk…. Tp x blh… ak x nk perasaan ak yg mse 2 tah pape,akn merosakkn segalanya… Akhirnye ak soh huda angkt dn ckp dgn die yg ak x nk ckp dgn die… tapi die ttp x berputus asa.. die still berusaha.. tapi, ak still x jwb fon…. Bkn ak x kesian, tp, hanya Allah je yg tau perasaan ak mase 2… Bermula lah mlm 2, kami da x sebahagia sblm nie… Ak tau ak slh mse 2, tapi, mgkin hati org yang terluka, siapa yg tahu.. ak x salahkan die… tapi ak slhkn diri ak yg x pandai menghargai org…. mase 2 ak layan lagu JANUARI nyanyian dari GLEN FREDLY... Mgkin segalanye bermula pada bln januari... Tapi mse 2 mmg lyn gle2 r lagu 2... Beberapa hari lps 2, sempena hari raya cina, akk ak ajak ak g kelantan, ak ikut la…. Sepanjang berada kt sne ak x rse gembira langsung... bukan tempt2 die x best n bkn layanan yang x baik, tetapi ak teringt dirinya... Semasa berada disana ak selalu menghubungi die... tp ak pelik,die kdg kala ok, kdg kala x... Selepas beberapa hari disana, ak balik KL semula, ak ke rumah kakakku, satu hari, pg2 lagi ak terima sms daripadanye, die kata, smlm die bersama sahabatnye,keluar sme2, gmbira,dn bile mereka terpandang bunga api, mereka teringt kembali kenangan2 silam.. Ya Allah, mase 2 ak x tau nk ckp mcm mne perasaan ak, sedih sgt2... patutnye ak tumpng gmbira die happy, tp sebaliknye.... sbb ak tau die bersama siapa.... Selepas tu, ak tau fikirn die bntu...die tersepit.... Pada ak, ap shja kptsn die, adlh yg terbaek untuk die... sama ad die plh shbtnye, atau die plh ak, terpulng pd diri die..... tanggal 1 mac 2009, ternyata terjawab segala2nye... ternyata die memilih sahabatnya.... Die da mengenali sahabatnye itu bertahun2 sedangkan ak, bru bbrpa bln, x mustahil klo die memilih sahabatnya.... Mmg ak kecewa sgt2 mase 2.. Aku x pernah memusuhi sahabatnya itu dengan ape yg terjadi antara kami... Mungkin, ada hikmah disebalik kejadian yang berlaku....Aku juga x salahkan sahabatnya yang tiba2 muncul kembali dalam hidupnya..... Sdh, mmg sdh gle mase 2, tapi ak x prnh memutuskan pertalian yg tlh ak jalinkan dgn keluarganya... Walaupn kami da x seperti dulu, ak ttp menziarah keluarganya... ak ttp berhubung dgnnya... Segalanya bukan alasan untuk kami menamatkn segalanya..... Diam x diam, da berbulan2 kami begini, kami still berhubung, kami still msj, still ke rumahnya… Ak rase kn ak smkin rapat dgn fmily die…. Ak gmbira bile disana… Dan semasa ak berada dirumahnye ketika sebelum puasa dan awal pause, pertama kalinya ak bersua muka dgn sahabatnya… Walaupn agak terkejut mase 2, sbb ak x tau lngsung yg die ada disana, tapi ak tbhkn hati… Ya, mmg ak x pernah memusuhinye atau berdendam padanya, tapi untuk bertemu dengannya mase 2, ak belum bersedia... Aku cukup2 x selesa mase 2.... Apatah lagi bile aku berada diantara mereka berdua.. Ak akn rasa laen sgt2 .......Mgkinkah cemburu??? Seminggu haru raya, di rumah ak, berlangsungnye majlis perkahwinan akk ak… Semasa ak nk jmpt die di stesen bas, ak ternampak die dgn shbtnye… Mood ak tbe2 berubah.. ak x tau npe… dn layanan ak pada nya selepas 2 dingin sekali.. mgkin ak teringt2 sahabatnya…Kesian die.. die x bersalah.. tapi kenapa ak buat die mcm 2…. Mgkin kerana layananku yg dingin n menyakitkan hati die, malam 2 die mncari sahabatnya, die berbual dgn sahabatnya... Lama die berbual...Mase 2 ak terasa gak la.... Tapi nk wt cm ner... Ak gk yg salah.... Bermula di majlis akk ak, selepas tu kami kerap berjumpa… Mggu depannye ak kerumahnye selama seminggu, selepas tu, hujung mggu slps tu, die kerumah kakak ku, kami berkumpul beramai2… dan seminggu lps 2, die dtg ke mantin cz ad urusn yg die nk selesaikn....selepas tu kami blk ke muar sbb ayh ak msuk hospital.... Bermula masa ak pergi ke rumahnye mase seminggu selepas mjlis ak ak 2, ak rse btl2 happy... tersangat happy... Ak x dpt nafikn, syg ak pd die still sme mcm dulu, still seperti mula2 kami kenal…. Tapi keadaan kami da x mcm dulu, segembira mana kami bersama, serapat mana pn kami, ak sedar siapa ak.. ak sdr dimana ak... Ak sdr ak dgn siapa.. Ak x mngkn mahu rampas hak org... Ak akn menyokongnye bila die memerlukan sokongan, ak akn membantunye bila die memerlukan bantuan, ak nk buat die gembira tatkala die bersedih, ak nk teman die tatkala dia kesunyian.. Ak da x kisah siapa pn pilihan die, ak ttp akn buat semua 2 untuk die... pe yg pnting ikhlas dari hati.....
THE BEST AND BEAUTIFUL THINGS CANNOT BE
SEEN OR TOUCH BUT ARE LEFT IN THE HEART…
apa yang terjadi dengan hatiku
kecemburuan merasukiku
membuatmu bersedih
begitu dalamnya hingga kata-kata itu terucap seiring dengan kesedihanmu maafkan aku aku hanya takut kehilanganmu aku melakukan semua karena aku sayang padamu cemburuku ada karena dirimu begitu melekat di hatiku aku memang salah kini damaiku sudah kembali karena senyummu hadir kembali kan aku jaga hingga titik nadir terendah karena indahnya hidupku hanya ada pada kebahagiaan hidupmu

Tuesday, October 27, 2009

KAT GUNUNG LEDANG....

Sebenarnye x terlintas pn difikiran ak tok upload gmba2 semasa kitorg berada kat GUNUNG LEDANG, tp disebabkan sblm nie, de seseorng soh ak letakkn disini, so.... ak pn dgn sng atynye pn upload r..... pape pn nie adalah saat2 yang terindah bg ak.... pernah ada kenangan sebelum nie dgn org yng sama... walaupun situasi kami da x same seperti kali pertama kami bersuka ria, tapi, tibe2 kenangan lalu terimbas kembali... alngkah seronoknye mase 2.....

MAJLIS PERKAHWINAN KAK NANA

Seperti yang korang telah sedia maklum sebelum nie, di rumah aku telah berlangsungnye majlis perkahwinan akk aku iaitu KAK NANA DAN ABG AZMI. NAk kte kn wt besar2an 2 x la.... kt bawah nie antara gamba2 yang ak dpt uploadkan... tapi x byk la.... klo nk tgk dr mule majlis kne tgk dr bawah... hehehe.. ak malas nk susun..... tbe2 angin malas ak dtg.....jgn marah....






























nie sahaja gamba yg ade tok majlis akk aku.... klo nk tgk lg, tggu la akk ak yg lg sorg 2 kawen..... siapa kah akk ak yg lg sorg 2???? org yng perasan die ade 3P.... hahaha... k la... jmpe g... daaaaaaaaa......

Monday, October 19, 2009

PERSIAPAN MAJLIS PERKAHWINAN KAK NANA

Mse nie persiapan dari pagi sampai ke malam nikah......macam2 ragam ade bile tgk diorg wt keje... Ade yg mcm rela dan ade yg mcm terpakse wt keje...contohnye aku... Hahaha...Pape pn, mmg pnt gle woo beberapa hari menjelang majlis akk ak....nk pengsan pn ade rsenye.....Tapi xpe, ape pn nie sume tok akk aku.... Walaupn x dpt sumbang dari segi kewangan, (ye la, ak kn blaja g, mne de duet..) tapi sekurang2 nye ak dah sumbang dari segi tenaga....
Mase nie baru pas sembelih lembu....Diorang nk sediakan ape yg patut tok nak masak...
diorang sibuk menguruskan lembu yang baru disembelih...
hah, ini lah tukang masak nye.....
mereka nie eksyen je lbh drpd wt keje.. siap pkai crmin mte g... 2 la nmenye budak da tebiat....
makcik2 yang tolong membungkus tok org ramai.......
rehat sekejap.... mase untuk menjamu selera....
Time rewang..... kopek bawang....
Mase nie org tgh sibuk wt keje n akk aku pakai inai...
yg tolong pakaikan nie kak atie....
inilah hasilnye bile sudah pakai inai....
kak dila n anak sedare die.. MAse nie sibuk wt bunge maggar...
Gotong royong wt bunge manggar n wt bunge rampai...
mase nie da mlm da... kak yan test videocam sebelum mule majlis...
Ini lah bilik pengantin....
video

video