Saturday, October 27, 2012

BILA RINDU

BIla dah dapat mesej macam tu, mula la rasa rindu...walhal sebelum nie macam nak elak sebut pergi ke sana sebab xnak teringat sangat..tapi semalam, boleh teringat dan itu buktinya aku memang kene pergi kesana.. So sekarang memang betol- betol dalam dilema...owhh...tolonglah...

Sunday, October 14, 2012

SETELAH SEKIAN LAMA

Assalammualaikum.....

Fuhhh... Setelah lama blog ini diabaikan,(ishhh, bukan diabaikan, cume x update pape jerk) akhirnya aku kembali untuk mencoretkan sesuatu.... hihi.... Entry raya pon  tak habis lagi sebenarnya.... hahahaha.... Banyak yang nak dikongsi teruatamanya gambar-gambar... tapi tak sempat nak upload... Belum lagi masa birthday mak, masa jenjalan kat melaka dan sebagainya..... 

Masa birthday mak, ada satu tragedi yang tak berapa nak best yang melibatkan seseorang dan anak buah aku... Tak pasal-pasal aku kena explain panjang-panjang lebar kat dia.... takpe la.. benda da lepas kan....

Actually, memang banyak benda yang aku nak cerita dan aku nak bagitahu, tapi kekangan masa la plak... Assgmnt melambak2, ditambah plak dengan test yang berturut-turut... minggu nie ada seminar... pasal titanic.... miss soh tengok cerita tu sebelum aku wat seminar tu... aduyai, mane aku nak cari oi... nak download memang tak la kan.... internet sangat lembab... huh....

Ok, entri ni sebagai pemanas jerk... buat ada2 dalam blog jerk... hahaha... nanti aku sambung cerita aku yang tak berapa nak best ea.. hahaha.... tapi tak tau la bila... Sebab tengah busy gila... 

Ok bye..



***Falling in love

Sunday, September 9, 2012

RAYA 2012

Assalammualaikum...

Walaupun sudah hari ke 23 kita berhari raya, tapi rasanya still tak salah kalau nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.... Jika ada salah dan silap, ampun maaf dipinta.... 

kekangan masa dan kemalasan yang membuatkan aku terpaksa melupakan niat untuk menaip panjang-panjang kat blog nie... Almaklumlah, banyak kerja dan tanggungjawab yang perlu dilaksanakan... Daripada sebelum raya nak post entri, sampai nak abis raya dah.... Nie pon just sikit-cikit jerk dapat post.. tak dapat bagi tengok keseluruhan... may be next time... InsyaALLAH....

Meh layan gamba sikit... Gamba hari raya tahun nie dan yang bestnya semua adik beradik aku dapat berkumpul pada 1 hari raya tahun ni.... ditambah pulak pak cik dan mak cik yang memenuhi rumah aku pada 1 hari raya dari pagi ke malam... macam-macam ragam ada....

Bile hantu tart geledah bekas kuih mak kt dapur..haha

akibat terlampau ramai orang kat depan n malu
 nak makan kat depan... melampau tol makan atas gas

Bini orang yang berangan ala-ala bujang lagi... haha

Ini mak cik dan pak cik saya..huhu

Family dan saudara mara yang datang menziarah

Family abang yang sulung 

Sepupu-sepupu ( anak pak long )

Sepupu ( yg tengah ) bersama anak buah dia

Sebahagian daripada family kami

Abang dan akak ipar yang romantik

Sepupu dan anak sepupu

Bersama sepupu, akk dan anak sepupu

Family sebenar kami... 

Family abang yang first (sebapa)

Abang yang first (seibu sebapa) hehe

Abang atas saya

Family akak

Anak mak yang bujang n tak bujang.. haha

Adik beradik yang complete tahun nie

Menantu-menantu mak saya

Cucu-cucu mak saya.. bersama cucu menantu..

bersama anak buah yang lebih tua dari maksunya...

with mimie

With si gigi beso

Bersama kak nana


Family mak cik saya

Raya pertama, aku dok umah jerk..pakai pon biase2 jerk sebab keje memang kat dapur je la kan.... buat air, hidang makan, layan tetamu, bsuh pinggan mangkuk semua... Dari pagi sampai la malam...

Raya ke dua baru keluar...tu pun selepas kawan aku beraya rumah aku.. Lepas tu kitorang beraya rumah wak aku plak... Raya ke tiga dok rumah lagi... Dan raya ke empat baru la keluar jalan-jalan rumah kengkawan dan cikgu..... tu pon selepas rumah aku diserbu oleh mereka semua.... kalau tak, mesti aku malas nak g jugak.... malam nye pulak, rumah aku ada buat marhaban dan selepas tu kami pergi beraya rumah abang- abang aku.....

So boleh dikira, bape rumah jerk yang aku pergi tahun nie, lepas balik kolej, memang takde pegi memana la kan..ni dah 2 minggu tak balik kampung...rumah jiran-jiran pun tak raya lagi.. hihi....

Ok, tak abis lagi citer raya tapi malas nak smbung.... tengok la kalau rajin nanti... InsyaAllah..


* dalam cuba menjaga hati satu pihak, tak sangka ada yang berkecil hati dan ramai yang telah aku abaikan... Dan bila melihat respon pada hati yang aku cuba jaga, terasa macam pengorbanan yang sia-sia... Ya ALLAH, tabahkan hatiku... cekalkan jiwaku dan tebalkan tahap kesabaranku...

Terpaksa tidak menghadiri hari bersejarah seseorang yang sangat mengharapkan kehadiran aku demi orang lain.. dan akhirnya dy berkecil hati... maafkan kite ya.... mungkin betul apa yang kamu katakan, mungkin kite selalu lebihkan dia sedangkan dia tak nampak pun apa yang kita buat... Tapi, masa tak boleh berputar kembali.. :-(

Thursday, August 9, 2012

AKIBAT BERTANGGUH

Assalammualaikum....

Hari ni nak bercerita sesuatu, bukan apa.. sebagai pengajaran... apatah lagi pada orang yang suka wat keje bertangguh macam aku.... hahahaha.... macam biasa la kan... aku ni memang suka wat camtu, tak sedar yang memang banyak masalah kalau kerja bertangguh nie..

Yang lebih teruk lagi bila aku nie sorang yang cepat lupa.... tak tahu kenapa tapi sejak akhir-akhir ni aku memang seorang yang pelupa... aduyai.... so, kalau pesan apa apa kat aku, make sure ingatkan aku balik....

Perangai aku yang paling ketara ialah suka snooze jam... hahaha..memang la kan.. so kalau aku nak bangun kol 4 contohnye, aku kene kunci kol 3... dan paling teruk bila aku tak sedar lepas tu... memang la kan.... dah 3 hari perut aku buat hal.... Selasa ritu memang kuar masuk tandas, sampai kat class pon aku nak ke tandas... dan masa berbuka aku buatlah bubur ayam sebab aku tak nak menambahkan sakit dengan makan pedas....

Tapi yang lebih perit bila semalam ( rabu) aku boleh tak terjaga masa sahur... Ok, aku takde snooze jam pon ok, tapi aku rasa aku tak dengar bila alarm berbunyi... hahaha..dan for 2nd day perut aku still macam tu... n nak tau ape jadi?? sehari aku terbaring, naseb bek 1 class lec cuti n tggal 1 class jerk... oleh sebab itulah aku nekad nk mntk tlg seseorg kejotkn aku...

Dan nak dijadikan cerita, aku memang sukaaaaa sesangat kemas waktu tengah malam..so, aku tak boleh tido, aku kemas la 1 uma... siap mop bagai.... kol 3 baru aku tido.... bile kol 4 lebih, alarm aku berbunyi, dan ak tido.. then akak call 2 kali, aku bangun, then aku anta msj aku ckp aku da bangun, time kasih.... Then tau ape jadi pas tu???? aku tido balikkk....!!! ( sory akak) ok, memang giler.. kenapa aku jadi kuat tido nie??? aduhhh...

Naseb bek aku terjada balik sebelum habis waktu sahur.. kalau tak sia-sia jerk.... hampir kol 6.30, aku tertido.... dan sekali lagi, terlambat bangun nak g kelas.... hahaha.... siap cepat-cepat then pegi kelas, sampai kelas kene marah sebab miss dok sensorang.... muahahahaha... padan muke ko sha....!! pagi-pagi da kene marah...

so, moral dia ialah, jangan suka bertangguh, nanti diri sendiri jugak yang susah... Ini ingatan pada diri aku sendiri... so pasni taubat tak nak buat lagi (boleh percaya ke???) so, pasni, tak nak bertangguh lagi... =)

Wednesday, August 8, 2012

8 OGOS

Assalammualaikum

8 Ogos datang lagi..... Sebenarnye benda ni tak payah nak ingat sangat sebab benda da tak penting pon... Tapi tak tahu nape boleh teringat pulak dan boleh TERMIMPI pulak pagi tadi sampai tak terjaga nak bangun sahur..... Nak kata aku teringat kat dia sampai terbawa ke mimpi tak pun.. takde nak ingat atau fikir pasal dia semalam... ntah la... Mimpi tu kan mainan tidur... kan....

Mungkin ia agak manis untuk 7 tahun yang lepas tapi bukan untuk tahun ke 7 ni.... Sebab banyak benda yang dah berlaku dan banyak benda yang dah berubah... Dan apa yang boleh aku katakan ialah banyak benda yang perlu dilakukan untuk melupakan apa yang berlaku sepanjang 7 tahun ni....

Maafkan aku tuk selama ni... Dan mungkin ini keputusan muktamad yang amat perit yang dibuat tapi Insyaallah akan mendatangkan kebaikan untuk kedua belah pihak..... Bukan untuk dilupakan, tapi lebih baik berkawan sahaja... kerana itu yang terbaik..

Dan tadi, bila saja - saja nak cari lagu... tetiba terdapat satu lagu ni... macam sesuai...  nak bagi dengar, kat you tube macam merapu-rapu lak video dia.... layan lirik je la ye...


KANGEN BAND - JIKA

Jika kau tak menduakanku
Kau tak meninggalkanku
Ku kan setia padamu

Jika kau tak membuat luka
Yang tak dapat ku lupa
Aku pasti setia

namun kau telah memilih
Dia sebagai pengganti aku

Lupakan aku bila mencintai
Dengan setengah hati
Ku rasa sampai disini

lihatlah aku selalu tegar dan tak rapuh
sejenak aku berdiri
namun ku tak merasa letih

Walaupun bumi ini berhenti
dan langit pun terbelah
Aku takkan kembali

Karna kau tlah membuat luka
Yang tak dapat ku lupa
Selama aku bernyawa

Karna kau telah memilih
Dia sebagai pengganti ku


Saturday, August 4, 2012

UNTUK PERTAMA KALINYA

Assalammualaikum...

Ya ALLAH.. Hari ni dalam sejarah dan sukar tuk dilupakan kerana untuk pertama kalinye aku eksiden... Dengan india plak tu... India yang pandai berkata-kata dan menidakkan kebenaran... Mentang-mentang la aku sorang perempuan.... Harap-harap aku tak jumpa lagi india tu... Memang betol-betol menguji kesabaran di bulan puasa nie... 

Tak ada kecederaan serius cuma ade sesuatu yang tercedera.... macam mane nie... aduhhh....

Monday, July 30, 2012

SELAMAT ULANG TAHUN MAK

Assalammualaikum....

Seperti tahun-tahun yang lepas, Alhamdulillah masih tak lupa tarikh 30 Julai.... Walaupun mak tak baca blog aku, tapi aku nak tulis gak.... hahahaha.. ye la, untuk tatapan akan datang, kot-kot terlupa, boleh dijadikan rujukan kan....


 SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN MAK... 

 Semoga: 


* dipanjangkan umur 
* dimurahkan rezeki selalu 
* dikurniakan kesihatan yang baik
* dirahmati ALLAH selalu 

 Actually bukan birthday mak kandung aku sebab birthday mak aku 25 Sept nanti.. nie birthday mak yang aku da anggap macam mak aku sendiri, ak sayang macam mak aku sendiri.... Mak pasir gudang... =)

Maaf kerana tak dapat nak raikan bersama-sama sebab aku pon baru balik dari sana kan minggu lepas... nak balik lagi, memang tak dapat sebab da janji nak balik muar... Ape pon, aku hanya dapat mengucapkan dan mengirim doa dari jauh..... Ape pon, saya sayang mak..!!


Friday, July 27, 2012

TERRRR RINDU

Assalammualaikum....

 Sekarang aku dalam mood terrrr rindu kat seseorang...kalau sebelum nie ak rindu kat family aku, tapi sekarang nie aku dah berada berada bersama mereka dan kali ni terrr rindu orang lain plak....

 Bau minyak wangi tu pon tak mampu nak membantu sangat sebab dia buat aku see makin rindu... Buat kamu yang berada disana, Jaga diri baik-baik ye, jaga kesihatan, jangan abaikan kesihatan.. Jaga hati baik-baik...jangan biarkan orang sesuka hati menyakiti hati kamu lagi kerana kamu berhak tok bahagia...

Teruskan tersenyum walau apa jua yang berlaku kerana INGAT, KAMU CANTIK BILA TERSENYUM... :-)

 YA ALLAH,

JAGALAH DIA,
BERIKAN DIA KEKUATAN,
BERIKAN DIA SEMANGAT YANG TINGGI,
BERILAH KEBAHAGIAAN PADANYA,
DAN BERIKANLAH DIA SINAR HARAPAN AGAR SENANG DIA MENCAPAI CITA-CITA DAN HAJATNYA....

Seperti mahu terbang pergi kepada dia, peluk dia dan kemudian balik semula...hu huhu

owh sapu tangan, kau buat ak jadi gila bila kau asyik menghilang saja....satu rumah aku mencari 

Wednesday, July 25, 2012

MACAM-MACAM RAGAM DAN LAGU PILIHAN

Assalammualaikum....

Sebelum nie blog aku tunggang langgang.... dengan takde space bagai kan... so, sekarang ni berkesempatan sikit nak edit... hehehe.. Niat dihati nak update tapi tetiba idea yang mencurah-curah tadi tiba-tiba hilang sedikit demi sedikit.... Disamping otak yang agak perlahan proses hari ni... huhu

Sekarang, aku sedang menjalani hari-hari yang mendatang seperti lazim sebelum ini... berada dirumah yang kosong, siang ke kelas dan malam duduk rumah.... Hari- hari yang penuh kebosanan..... Tapi apa yang aku nak ceritakan bukanlah cerita tentang kebosanan aku disini tapi kegembiraan aku sebelum ini.....

Kepergian aku kesatu tempat tak dirancang dengan teliti sebenarnya... Rancang pun dah saat saat akhir sebab aku ni jenis tak boleh merancang, nanti ada je yang tak jadi... Disebabkan cuti aku pun dah nak abis, so aku ambil la peluang ni untuk menziarah keluarga yang dah lama aku tak ziarah...

Seperti biasa, kalau aku memaklumkan dahulu sebelum aku kesana, pasti aku akan lama terkandas kat sana seperti kelazimannya.... dan ianya memang sah terbukti... Dari sehari ke sehari terpaksa tunda nak balik.... daripada mak tak bagi balik, then akak dan si budak kecik tu (abang)... dan lebih terkejut pabila budak kecik berusia 7tahun berpakat bersama mak saudaranya mengenakan aku sehinggakan aku tak jadi balik... 

Alhamdulillah kehadiran aku diterima baik, terutama sekali ialah mak... gembira bila dapat bersama-sama, ketawa bersama, berkongsi cerita bersama dan yang penting sedikit sebanyak aku berani menceritakan tentang apa yang aku rasa dan apa yang aku alami... Perasaan sedih yang aku alami dapat diatasi dengan kegembiraan yang ada disana.... dan sedikit sebanyak tak mengingatkan aku pada orang yang tak sepatutnya aku ingat...

Mulanya tak merancang pon nak berlama disana sebab aku nak balik ikot hari yang sesuai.. tapi bila mak dah menggunakan kuasa vetonya... terpaksa la... sampaikan mak cakap, "kalau nak balik jugak, jangan datang sini lagi"... hahahaha.. biasa nya begitulah kalau tak bagi aku balik.... lepas mak cakap cmtu, hari kemudiannya, kak win pulak cakap camtu, dan hari seterusnya akak pulak cakap masa kat maslee....

Dan paling tak dijangkakan pada hari yang aku benar-benar da boleh balik, aku da siap kemas beg semua, dah salam kakwin n anak-anak dia, nak balik naik bas, akak cakap nak anta kat masai, sebab mereka pon nak ke kulai pergi melawat akak ipar mak meninggal, tapi tak sangka plak dia tak hantar aku ke masai tapi terus ke kulai, dengan alasan TERLUPA.... bila balik baru la aku tau alasan TERLUPA dia tu....

Rupanya masa aku baru turun dari rumah kak win, si abang hantar mesej kat akak cakap " ucu, jgn lah bg achik cu balik" (mungkin camtu kot sebab aku tak tengok mesejnya) dan sekali lagi dia cakap kat akak bila nak amek kunci rumah kat akak..... benda nie terkantoi pon bila kak win bagitau aku masa lepas berbuka.... punye la baik kan pelan anak sedara n mak sedara dia ni.. kesudahnya aku pergi melawat dengan seluar jeans dengan kemeja... kalau la tau nak g melawat, aku da pakai baju kurung dah....

Sesungguhnya aku gembira bila tengok mereka gembira, sesungguhnya aku senang dengan situasi begitu dan sesungguhnya aku mahukan begitu lagi.... kenangan itu akan kekal abadi.... Mudah-mudahan aku akan dapat bersama-sama mereka lagi...

Actually ada gambar yang nak diletak dan ada cerita yang hendak diceritakan tapi disebabkan usb tak ketemu, mungkin lain kali ye.... 

Sebelum aku akhiri bebelan aku hari nie, aku nak tinggalkan dengan 1 lagu yang betol betol aku suka dan memang aku akan dengar berulang kali dan bagi aku ianya benar benar aku maksudkan.... kamu yang cntik bila tersenyum, dengar ye.. hahahaha







Tuhan,
Jagakan Dia Untukku,
Jagakan Dia Agar Airmatanya Tak Lagi Jatuh,
Jagakan Dia Agar Cintanya Selalu Penuh,
Untaikan Senyuman Di Bibirnya,
Terangkan Cahaya Matanya..

Hangatkan Hari-harinya Agar Selalu Ceria,
Sinarilah Malamnya Agar Tidurnya Lelap,
Berilah Dia Mimpi-mimpi Indah,
Aku mohon, Tuhan Jagakan Dia Untukku..

Friday, July 13, 2012

SUKA DALAM DUKA

Assalammualaikum... Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk bersama mereka-mereka yang dirindui..Alhamdulillah, penerimaan juga baik... Terasa senang,dan gembira dalam dua hari nie..harap ianya berterusan.... dan bertambah gembira bila dapat melihat orang yang kita sayang ketawa...

 Mungkin dalam terlalu banyak ketawa, tak perasan de sesuatu yang telah berlaku dan buat aku rasa sedih... Ya Allah, dugaan lagi.... Sanggup nye awak buat camtu....

 Tadi, Disaat seseorang bertanyakan aku, aku ada masalah ke...ye...memang ada masalah dan kalau boleh tak nak masalah tu merosakkan mood aku tok gembira disini... Walaupun agak sedih dengan kejadian baru2 nie dan tak sangka ianya bertambah teruk...apa pun, maafkan saya ye...

 Apa pon, kalo boleh nak habiskan sisa2 disini dengan gembira dan tersenyum jerk... Cuba tok lupakan masalah yang ada dan cekalkan aty...

 Untuk miss A n family...kite gembira dengan suasana kat cni dan terhibur dengan semuanya...

 Tak segalanya yang kita nak,kita bole dapat.. Hargailah sesuatu yang kita n ada sebelum menyesal setelah ianya pergi dari kita....

Friday, July 6, 2012

KENAPA NIE?

Kenapa aku tak rasa apa-apa bila dapat mesej dari dia??

Kenapa aku tak rasa apa-apa bila bila kami berhubung??

Kenapa aku tak rasa apa-apa bila dapat tahu dia sedang mengubah cara hidup dia ke arah yang lebih baik??

Kenapa aku tak rasa apa-apa sedangkan sepatutnya aku rasa gembira??  

Kenapa aku tak rasa apa-apa?? Kenapa??

Adakah mungkin rasa itu dah hilang??

Adakah aku dah beralih arah?? Maafkan aku......

Thursday, June 21, 2012

KELIRU

Assalammualaikum....

Setelah sekian lama membiarkan blog aku berhabuk, hari nie aku nak lap sikit-sikit.... hahahaha... kekangan masa yang sangat mencemburui aku disamping aktiviti baru yang membuatkan aku rasa sangat busy... huhu...Bukan ape, bile balik, da penat, bile penant, mula la rasa nak tido cepat... nak bukak blog, tak menyempat aje, apetah lagi nak post entry kan... actually sejak-sejak ni rasa membuak-buak nak taip entry, tapi tak berkesempatan aja.... so, hari ni, gagahkan jugak n kene taip laju-laju.. hahaha...

Ok, bukan senang kan nak jaga hati orang, apatah lagi yang melibatkan ramai pihak... mungkin ini perkara biasa.. ramai yang dah laluinye sampai buntu.... hahaha.. ok fine... aku da laluinye dan lebih tepat lagi sedang laluinya LAGI...! ok... sebelum nie penah la jugak tapi tak la seteruk nie.... Aduhai.. pening ok... Bile si A tak bagi aku berkawan dengan si B dan lebih teruk lagi bile si A tak nak langsung aku sebut nama si B, dan bila si B tak bagi aku rapat dengan si A tapi still bole cakap pasal si A depan si B... ok.... macam tu boleh hndle lagi la kan cube terpaksa berdiam dengan A kalau keluar dengan si B....Tapi bila situasi mcm nie

Si B : jom kuar...
Me : Ala, saya kat rumah Si B... Nanti ye...
Si B : Ala, awak nie, rapat sangat dengan dia... Ape-ape sume tak boleh...
Me : (*$%*^#%

Then bile keluar dengan si B si A plak muncul

Si A : Sha, jom g pasar
Me : Alamak, tak bole la....Ade hal
Si A : Ala, ye la... kuar bukan nak ajak kita kan...
Me : Eh, mana de kuar.... sap[e kte owg kuar ( opk, ini da tipu sunat..hehe)
Si A : Ok, datang uma kite sekarang, bawak baju sekali, tido sini...
Me : Alamak, hari nie betul2 x bole.. len kali ea...

Then bila si A da mula tnye macam2 dan akhirnye merajuk... erk??? mengapakah??

Ok, kedua-duanya aku sayang.... seorang kawan rapat, sorang lagi orang yang aku sayang.... Ok, memang susah nak jaga ati orang... memang kadang-kadang aku tau ade yang terasa dengan aku tapi aku nak buat macam mana? cuba la korang datang time aku betul-betul free dan time aku tak bersama sapa-sapa.... kenapa la korang tak boleh ngan antara satu sama lain, kalau boleh kuar sama-sama lagi la aku senang...tak payah nak pening kepala....Nie, nak dengar nama pon da mula tarik muka, memang tak la kalau nak kuar sama kan... huhu....

Ok, cerita lain lak, baru-baru nie aku de Mr. Aishiteru (mr.A)... ok.. paling aku tak suka ialah bila skali dah jumpa.. mula la nak jumpa jerk... Takkan la nak jumpa selalu, masing-masing sibuk kan.. dan apa yang aku tak puas aty dengan mr.A nie, Fon aku memang dy geledaH semuanya dan mula la godek-godek... dengan download game la hape.. padahal fon dy same jerk kot dan paling tak puas aty bila dy sesuka aty jerk tuka gambar wallpaper aku... ngek betol... tu la gambar pertama yang aku letak n tak pernah tuka sampai kak nana pon tegur... huhu...ok, mungkin jugak sebab dy bengang asyik-asyik gambar aku dengan tu jerk.... hahaha.. ok, memang gambar orang tu banyak dalam fon aku, tapi tak bermakna aku tak simpan langsung gambar awak ye Mr.A...Atleast ade jugak gmbat awk kt bnda bergerak2 tu... same jerk...

Aku paling tak suka bila orang cakap " awak nie baik sangat la"...sebab kalau aku baik, aku takkan jadi macam nie... dan masih segar dalam ingatan peristiwa tahun lepas... memang sedih dan sebab tu jugak aku susah nak terima bila orang cakap aku baik sangat.... Bila orang yang aku sayang sendiri tak percaya kat aku tahun lepas, so, ak bukan orang yang baik....

Ok, semalam ade beberapa perkara yang tak berapa jelas yang aku nak taw.. bila bukak fb, x boleh tengok plak... Then semalam de bebrepa berita kurang menarik, kak liyana pengsan mase keje, then dapat berita yang kurang mnyenangkan plak tentang mak PG dan last skali aku pulak tumbang malam tadi, last2 sume keje tertangguh, sampai la pg tadi... huhu....

Ok, sekarang tengah keliru dengan beberapa perkara.... doakan aku dapat selesaikan semuanya..... Mudah-mudahan... Amin.....



Saturday, May 5, 2012

KEMANA HALA TUJU

Assalammualaikum....

Terajin plak nak update blog... Hari yang baik, mood yang baik dan yang pastinye hari ni semangat cam berkobar-kobar sikit. tak tau la kenapa, tapi yang pastinye memang berkobar-kobar la sejak tengah hari tadi.. hahahaha....

berkobar-kobar la sangat kan sampai semua yang aku rancangkan terkendala hari ni... Niat dihati nak pergi melawat sorang kakak yang baru bersalin... Actually dah lama dah, dah nak habis pantang pon, aku je yang tak pergi tengok lagi.. Cian dia... Tak jadi sebab tak tau la kenapa.. Fikiran da ke lain kot.. hehe... Then Niat dihati nak buat kuih petang tadi, sebab 'bakal mak mertua angkat tak jadi ' nak datang umah petang... hahahaha.... mesti pening kan? actually mak angkat mr aishiteru... Pown tak jadi buat gak sebab malas nak keluar and dok sebuk ngan fon... Bagus kan??

Kaedahnye malam la baru aku rajin bila bersama-sama apis turun ke dapur masak nasi goreng, aku dok sediakan bahan, dia dok potong-potong sayur... Konon cakap dengan dia nak masak pedas-pedas...nak takutkan dia la kononnya, sekali masa makan aku yang terjelir lidah, air abes bape banyak ntah, yang dia rileks je dan tak minum air pon... Pergghhh.. aku yang terkena.. apa dah jadi nie, maksu kalah dengan anak sedara... huhu...

Ok, berbalik pada tajuk asal ( biasa la, mengarut dulu kan, lari dari tajuk asal), kemana hala tuju.... Actually aku tengah pening fikir satu hal nie... dua tempat yang aku kene pegi dalam waktu yang sama dan tarikh yang sama dan jauh antara dua-dua tempat tu beratus-ratus kilometer.... so, macam mana ni, berbelah bahagi dan tak tau nak pergi mana... dua-dua penting dan dua- ada agenda tersendiri... kalau dari rumah aku, satu aku akan ke kanan, satu lagi ke kiri.... Disamping itu jugak, kalau aku pergi, dua-dua tempat aku akan jumpa orang-orang yang aku sayang... lebih tepat lagi tersayang.... hahaha (bukan tempat yang ak nak pergi tu, tapi bole singgah la.) kedua-dua orang yang aku sayang tu pulak memang dua-dua da lama aku tak jumpa... hahaha... lagi la bertambah bingung... niat dihati, memang nak ke kanan tu sebab bukan selalu pergi,    ditambah plak dengan semangat berkobar-kobar aku hari ni kan, tapi macam mana yang lagi satu tu???

Jangan tiba harinya, aku just duduk kat uma sebab tak tau nak pilih yang mana dah la... tak pun pergi tengah-tengah sebab tak mampu nak pergi kedua-dua tempat... hahahahaha

Ok, mood rindu merindu sudah mai, so, aku rasa kalau diteruskan lagi mengarut.. ok, babai...

Monday, April 30, 2012

BARU

Assalammualaikum...

Kembali lagi setelah aku tinggalkan  blog yang bersawang-sawang ni.... Macam tak caya je kan aku dah tak post entry lebih dari sebulan.... Wow... adakah ini kerana aku akan terus meninggalkan dunia blogging??? owhh tidak.. Aku sayangkan blog aku... So, aku tak akan tinggalkannya... Inilah tempat aku meluahkan segalanya.. hehehe... Bukan takde ape yang hendak di ceritakan.. banyak.. Tapi oleh kerana kekangan waktu dan masa yang membuatkan aku tak berkesempatan untuk terus berceloteh disini.... nak blogwlking pon tak bape nak sempat... Nak komen-komen apatah lagi.. aishhh... so, FB je la..

April... Banyak juga kisah suka dan duka.... Mak cik aku meninggal awal bulan lepas kerana penyakit yang dihadapinya dan sehari selepas itu, berita gembira pula.... Aku dapat buah hati pengarang jantung yang baru.. happy sebab tak sangka aku akan memilikinya.... Ade sebab aku nak dy, bukan kerana orang lain.. dan yang buat aku cuak apabila buah hati aku yang sebelum nie ( still sampai sekarang) hampir- hampir merajuk dan buat hal.... Awak, saya sayang awak.... tak mo la majuk-majok.. tak mo la mati-mati lagi.. saya still guna awak jugak kan..... =)

Hahaha.. buah aty pengarang jantung aku tu bukan manusia ok... kang ada plak kata aku tamak kasih sayang + curang... aku masih SETIA ok... setia pada siapa tu tak taw la plak... hehehe... Sepanjang bulan april memang jadual padat... Ulang alik muar-kl-seremban.. tulah rutin aku... penat... memang penat... malah sangat penat.... Tapi demi masa depan aku terpaksa berkorban....memulakan sesuatu bukan mudah.. apatah lagi tak perpengalaman kan.... Apa pon, sejak-sejak ni aku banyak belajar sesuatu yang baru dan banyak membuat keputusan... sebelum-sebelum ni aku jenis tak kisah... aku lebih banyak cakap sukati, bole je... tapi kali nie, aku kene berfikir dan buat keputusan yang terbaik.. Alhamdulillah.. masih lagi dalam proses pembelajaran.. =)  Hope apa yang dirancangkan akan berjalan dengan lancar dan jayanya...

Mr Aishiteru pulak.. tak tau nak cakap ape, semakin susah nak memahami dan sekarang alhamdulillah aku makin berani bersuara untuk menegakkan sesuatu yang patut aku lakukan.... Bukan kerana tak sayang, tapi kerana sayanglah aku terpaksa buat begitu... Sedikit demi sedikit cara dilakukan untuk menyedarkan dan membuka matanya untuk dy berfikir adakah benar apa yang dilakukan..." Kita tiada apa ikatan yang sah, so perlu ke saya meminta kebenaran awak untuk melepaskan saya dalam perhubungan kita?? Bukan suami isteri kan, so saya rasa tak perlu walau berkali-kali awak kata tidak ".. Demi masa depan dan demi kebaikan semua orang, aku terpaksa melakukan sesuatu yang menyakitkan dan mungkin menghancurkan hati aku sendiri... Andai kata kita ikhlas melepaskan sesuatu, InsyaAllah ALLAH akan menggantikan dengan sesuatu yang lebih baik lagi kan.... So sekarang aku cuba belajar untuk redha, dan aku cuba memperbaiki diri yang serba kekurangan ini.... Tiada manusia yang sempurna didunia nie.... Apa pon, kalau dah jodoh tak kemana... Berserah pada jodoh dan takdir...

Sekarang cuti sem, aku mengharungi hari-hari yang lalu dan akan datang dengan aktiviti yang aku minat.. Alhamdulillah.., pada mulanya agak rumit bila ada yang tak mahu memberi kerjasama dan tunjuk ajar... tapi sekarang alhamdulillah, aku bertemu dengan insan-insan yang berhati mulia dalam membantu serta memberi tunjuk ajar kepada kami yang masih baru ni.... Apa yang penting berkat kesabaran yang tinggi memang diperlukan... InsyaAllah, rezeki ada dimana-mana kan.. yang penting ikhlas..... Terima kasih ya Allah atas rezeki yang kau berikan..... 

Ok la.. makin merapu-rapu kan.... Almaklum lah, blog aku nie memang tempat tok aku dok merapu... hehe... akhir sekali aku tinggalkan dengan kata-kata nie, renung-renungkan

" Bersyukur adalah cara terbaik untuk rasa cukup, bahkan ketika kekurangan. Jangan berharap lebih sebelum berusaha lebih"

" Perselisihan terjadi bukan kerana perbezaan, tapi kerana ada pihak yang tak mendengar dengan baik dan tak menghargai dengan sempurna"


Thursday, March 22, 2012

TERIMA KASIH =)

Assalammualaikum...

Bulan nie tajuk aku tajuk terima kasih je kan.. huhu.. Tak pe lah, kita kan memang kene ucap terima kasih kalau buat ape pon kan.... Alhamdulillah hari nie kesihatan da semakin baik, mood pon da semakin baik, kesedihan pon dah semakin kurang.. Alhamdulillah...

Hari nie nak berterima kasih pada mereka-mereka yang sentiasa berada disamping aku saat aku memerlukan... tak lupa jugak berbanyak-banyak terima kasih pada Mr A and Miss A dan jugak pada su... Ketika sedang berada dalam keadaan emosi yang tak menentu, mereka yang menenangkan aku.. huhu

Mr A dan Miss A pulak datang tepat masanya... memang mereka ade gelaran masing2 yang aku berikan, tapi tk hari ni, biarlah Digelar Mr A and Miss A sahaja... SEmalam, Mr A muncul.. walaupun selalunye muncul hanya akan menyakitkan aty aku and gaduh, tapi semalam alhamdulillah ok... Ok pon, tapi aku ade gak rse nak hempuk-hempuk jerk kepala dy sebab tak penah berubah langsung... Anyway thanks ye awak... Apa pon terjadi, kita tetap kawan... =)

Hari nie, aku telah diarah oleh Big Boshh tok balik selayang... dah malam baru nak soh balik, kalau siang-siang tak pe la jugak.... Oleh kerana itu, terpaksa la aku tergesa-gesa untuk balik selayang... Mase kat KTM Batang Benar,  Baru nak naik tangga untuk ke platfrm sebelah sana, aku dapat 1 mesej dari Miss A.. Agak hairan jugak la.. aku siap tanya lagi mesej tok aku ke?? dalam blur-blur tu ak terfikir sesuatu.... Terima Kasih... InsyaAllah, sya tak kan berputus asa dan sya akan ingat pesan akak tu.... Terima kasih kerana menyedarkan sya saat sya terleka dan terhanyut dalam rasa kesedihan.. Terima kasih kerana masih lagi mengambil berat pasal diri ini.... Terharu... 

Paling tak bole lupa bila ade orang asyik pandang sebab pelik bile asyik nak tahan ketawa n ade kala  tetibe tersenyum sendiri masa kat dalam komuter ketika baca mesej.. nasib baik tak ramai orang... Sumpah..!!malu wei........Anyway.. terima kasih kerana menceriakan hari sya hari nie... Jangan risau takkan ade masuk paper pasal student kt n9 ditemui dalam peti ais sebab tertekan kehilangan buncitnye.... hahahaha (sesuke je nk pggil owg muncit.. ngekk) and lagi satu, penyampai yang dikatakan tu mgkin rekaan semata-mata sebab wartawan kita disana sume tak taw ape-ape... huhu.. rahsia anda sudah terbongkar....

Ape pon... terima kasih semua... InsyaAllah, aku akan cuba jalani kehidupan yang lebih baik dan positif untuk hari-hari mendatang walaupun seorang diri....  =)

Tuesday, March 20, 2012

TERIMA KASIH SAHABAT

Assalammualaikum..

Setelah menjalani kehidupan yang tak berapa nak best dua tiga hari ni, Alhamdulillah.. hari nie dah ok sikit.. Mood saja tak berapa nak ok.... Since ahad hari tu, memang dah rasa tak berapa nak sihat.. Isnin pulak memang super duper tak boleh bangun... dan ianya telah mematahkan semangat aku yang tengah berkobar-kobar nak pergi kelas. Naseb baek leen ada dekat rumah, dia lah yang masak.... Demam + selesema + senggugut yang teruk... Aku pun tak tau kenapa teruk sangat semalam sampai tak boleh bangun.. mungkin betul jugak kata leen, mungkin effct dari makan nenas kot sehari sebelumnye... Kalau la aku taw cik P betul2 nak datang, ak x nk mkn nenas mase 2...!!

Hari selasa lak, leen tak ade kat uma... Petang tu aku dah berselubung dengan selimut dah.. Masa Leen balik pun aku tak bangun, still selubung lagi.. tapi alhamdulillah senja tu da ok dah... Tapi mood pulak tak bape nak ok.. mungkin betul gak kan orang cakap, time Cik P datang mesti ada rasa nak marah2 je.. huhu.. Su plak soh aku check sesuatu dan benda tu memang tak disangka-sangka.... Seriously... malam tu su ajak g tutti frutti, tapi leen xnak, segan katanya... mulanya ak macam agak kecewa tapi pastu ok da... Salah satu faktor ak kembali ok sebab aku memikirkan yang hingus pon tak hilang lagi, ade hati nak makan benda2 sejuk, lagi 1, terfikir, agak payah nak meminta izin nak keluar sebab da kol 9 lebih.. bukan dia tak bagi, kalau aku bagitau pun bukan dia reply nanti kan..tapi agak ketakutan nak bagitau kalau nak keluar lambat2 camtu...

Tapi kerana ada salah faham sedikit membuat keadaan menjadi sedikit rumit... Mungkin salah aku jugak, tapi tak de kene mengena dengan hal tak jadi keluar... Keadaan aku membuatkan aku rasa camnie.. aku stress... mungkin jugak kerana perubahan hormon2 yang menjadikan aku tetibe berfikiran negatif.. Semalam, lepas aku 3g seseorang, aku rasa sedih sangat-sangat.. Nasib baik su ada masa tu.. Aku tak boleh tidur sebab fikir benda tu... aku nak ke satu tempat, tapi aku tak boleh ke sana... Ttbe aku rasa sedih.... aku stress

Leen ( ye, nie memang tok ko leen),
Ko tau kenapa aku lain dengan ko tadi? ko tau tak kenapa aku tak tunjukkan muka aku dekat ko?? Sebab aku tetibe terfikir yang ko nak tinggalkan aku.... Aku sedih tau tak... Da 2 thun lebih kita same2.. susah senang kita sama-sama... aku susah, aku sedih, aku gembira, ko selalu ade dengan aku... time aku de problem, ko yang selalu jadi pendengar aku walaupun kadang-kadang ko marah aku sebab aku selalu nak wat tindakan yang bodoh.. tapi ak still wat jugak kan sebab aku degil.... Time ko de masalah, kite kongsi sama-sama.... ko ingat tak masa huda nak pindah? aku sanggup keluar rumah, ikot korang pergi PD sebab aku tak boleh nak tengok dia kemas barang2 dia.. aku tak sanggup nak tengok dia keluar dari rumah nie, sekarang macam mane yang aku rasa dulu, aku rasa balik, tapi kali nie lagi sedih sebab kite da duduk same-same lame... bertahun-tahun... dengan huda yang aku baru duduk dengan dia bape bulan pon aku da rasa sedih, inikan pulak bertahun leen....


Leen, kalo ade pape, ko selalu ade dengan ak.. kalau kite pergi beli barang, kita pilih barang sama-sama... kalau aku tak taw nak wat keputusan yang logik, ko tolong aku, ingat tak, mase akak aku soh aku belikan hadiah tok mak aku, snggup 3g semata-mata nak mntak tolong kau pilihkan sebab aku memang tak tau nak pilih.. sedangkan time tu aku kat KL, ko kat N9.... Aku takut sebab pilihan aku selalunye salah.... Memang aku macam tak kisah, tapi aku sedih, lepas nie sape nak tolong pilihkan aku, sape nak dengar citer aku, sape nak marah aku, sape nak masak same-same dengan aku....


Bile fikir-fikir balik, ko cuti dengan ko abes belajar memang lain.. memang la masa cuti pon ko takde, tapi sekurang-kurangnya aku taw mase tu ko balik sini semula.. tapi sekarang?? ko nak pegi n ko tak balik sini lagi....Sebab tu aku tak nak ade kat sini time ko nak balik uma ko nanti sebab aku tak boleh tengok sebab nanti aku sedih, tapi kau tetap ingat aku nak pegi sebab kejadian tadi...


aku nak sangat kite abeskan sisa2 masa yang kite ade nie sama2.. happy2... tak nak gaduh2, xnak masam  muka, tapi aku xtaw macam mane... bile mengenang kan detik perpisahan yang akan kite lalui, aku jadi sedih, sedih sangat2... Macam mane aku nak dapat kawan macam kau lagi, susah senang bersama... mungkin ade yang sama cam kau, tapi tak serupa... tula salah satu punca kenapa aku dok dalam bilik jerk.. sebab aku tak taw nak buat macam mane...


Leen, maaf kalu buat ko terasa.... Maaf kalau selama nie aku de menyinggung perasaan ko, termarah ko, termasam muka denga ko, kalau ade de wat salah dengan ko, maafkan aku leen.... halalkan makan minum aku sepanjang kite duduk bersama-sama... Terima kasih atas segala ape yang ko beri selama nie, sesungguhnya memang tak dapat aku membalas semuanya...Terima kasih sebab menjadi kawan aku, melayan kerenah aku yang pelbagai nie, sabar dengan aku..Terima kasih kerana sudi menghulurkan tangan untuk aku saat aku memerlukan,saat aku kesedihan dan saat aku terjatuh.... Kau lah SAHABAT, kaulah TEMAN.... terima kasih leen dengan pengorbanan selama nie...

Walaupun satu ketika dulu, ada yang menghalang persahabatan kita, tapi aku tetap nak mengatakan ko antara kawan aku yang terbaik sekali.... jangan dilupakan kenangan kita selama nie... walaupun kita akan jauh lepas nie, jangan lupakkan aku... ape pon yang terjadi, aku nak ko tau aku sayang ko.....Pergilah leen, mencapai cita2 dan aku doakan ko mendapat kerja yang kau idamkan.....



















Persahabatan tidak terjalin secara automatik tetapi memerlukan proses yang panjang seperti menajamkan besi, demikianlah sahabat menajamkan sahabatnya.

Persahabatan diwarnai dengan pelbagai pengalaman suka dan duka, dihiburkan- disakiti - dikecewakan, di-dengar - diabaikan, dibantu - ditolak, anmun semua ini tidak pernah dilakukan dengan tujuan kebencian.

Seorang sahabat tidak akan menyembunyikan kesalahan untuk menghindari perselisihan, kusteru kerana kasihan ia memberanikan diri menegur apa adanya...


Tuesday, March 13, 2012

SPECIAL FOR YOU :-)

Assalammualaikum....

March kembali lagi... Sedar tak sedar, Sudah hampir pertengahan bulan kan... Alhamdulillah, tiada khabar buruk yang berlaku pada 1 march seperti tahun-tahun sebelumnya... Terima Kasih Ya ALLAH....  Hari ini, hari Istimewa buat seseorang iaitu akak..... Ulangtahun nya yang ke 27....


HAPPY BIRTHDAY AKAK

Semoga :-
- Mendapat umur yang bermanfaat
- Rezeki yang halal
- Dirahmati ALLAH 
- Mendapat Jodoh Yang Berpanjangan
- Berbahagia dan Ceria Selalu....



Disempena ulang tahun akak kali nie, tak dapat nak smbut sama-sama.. walaupun niat di hati nak ajer terbang balik Pasir Gudang... ape pon, kat sini sya watkan sesuatu tok akak... tak ade ape yang dapat diberikan, contohnye Iphone yang akak mntk dulu (walaupun taw akak main2 jerk.. hahaha).. Tak nak bagi yang olok-olok, sebab nanti akak sayang sya olok-olok.... hahahaha.... Ok,,, kite tengok video nie dulu ye... sila stop lagu kt tepi 2 klo nak tgk video ye.... =)

video


Ok, sekarang pulak ucapan khas yang datangnye dari muar, dari budak kecik yang akak paggil otomen tu.. hehehe... bersemangat mase dia nak rakam....

video


Ape pon, Happy Brthday, jaga diri dan kesihatan baik-baik ye.... jangan mengada-ngada lagi kalau kite kat sane macam yang faten cakap tu.. hahahahaha.... Teruslah jadi seorang yang tabah dan sabar hadapi dugaan sebab kite taw akak boleh hadapi.... 


Dulu, kini dan selamanya.. Rasa itu tetap sama.....

Thursday, February 23, 2012

NAK BEGITU LAGI =(

Assalammualaikum...

Sejak-sejak nie macam dah lupe cara macam mana nak update blog.... hahahaha.... Sebab kemalasan yang melanda kot... dan malas nak pikir nak letak entri ape..... Sejak-sejak nie kepala bengong cikit... macam-macam benda nak pikir, dengan lesennya mati, dengan hal-hal peribadi dan cuak menunggu result keluar... huhu

Ape pon nak ucap banyak-banyak terima kasih kat kawan yang sedia membantu, menceriakan dan ape-ape la... Tak lupa jugak berbanyak-banyak terima kasih kat kak liyana dan ain... atas sokongan, dorongan dan bantuan kalian.....

Ok, disebabkan kepala tengah mereng-mereng....tetibe teringat nak balik kampunggg......!!! wah... rindu kat mereka semua... rindu dekat dia..... rindu semua-semua...... tapi, yang paling aku terasa sekarang....

  • Nak dok berbual lama-lama macam hari tu.. 
  • gelak sama-sama
  • gurau sama-sama 
  • tengok bintang sama-sama
  • teka sambil memikirkan satu objek yang aneh di awan
  • tengok gelagat dia yang mencuit hati (tgk cm bdk2 pon ade)
  • tengok dia makan dengan seleranya
  • nak tengok muka dia time dia teruja
  • main ugut-ugut... ( nie paling tak bole blahhh)

Bila difikirkan balik... banyak jugak persamaan orang-orang yang aku sayang nie... tak sangka lak... tapi yang paling penting dia makan sayur dan tak makan pedas cam aku... hahaha... selama nie tahu dia tak boleh makan seafood jerk... (aku pon tak boleh gak, tapi bedal je la...)

ape pon, sekarang mood rindu kat semua orang.....


P/s : disebabkan leen yang begitu teruja skali call aku hari tu dan suruh aku teka dy dekat mane, lepas tu aku begitu teruja nak ke situ.... tapi x pegi pon,,, jmpe owgnye sudah la... hahahaha..ok leen, kerana anda aku telebih-lebih teruja k.....

Sunday, February 19, 2012

KENAPA????

Assalammualaikum.

Ok, sebelum ape-ape terjadi aku nak bagitau awal-awal.. nie entri merapu namanya ok.. kalau rase2 x suke, terus close... hehe....

Sejak-sejak akhir ni, amat malas sekali nak update blog.... kenapa ntah... mungkin malas nak taip banyak-banyak kot.. padahal banyak je benda yang nak dikongsi.....

Tadi, baru perasan sesuatu... Ade seseorang terasa hati dengan aku ke lepas aku buat endah tak endah dengan mesej dia?? Erkkk... sorry.... bukan ape.. mase tu kredit takde... Sorry ye... Nanti aku balik kampung, bukan setakat reply mesej, story lama-lama face to face pon boleh...

Baru jap tadi, chat dengan adik.. Ok, memang da lama tak chat.... tapi hari nie sangat pelik.... Nenek tanye pasal aku?? then nenek tanye kat adik de gambar aku ke x?? bile adik kate takde, nenek marah... Errkkk... nenek, mengapakah anda?? tetibe jerk.... Aku agak pelik disitu.... Adik kata dia pon tak tau kenapa... then cerita-cerita.... Adik mengatakan sesuatu... dia tetap dengan pendirian dia yang dulu... Aduhhh.... Adik, akak dengan dia sama je.. kenapa kamu tak boleh nak terima dia adik oi.... pening-pening... yang paling wat aku pening adalah ayat nie... "SAYA NAK AKAK IPAR MACAM AKAK".. fullstop.... memang aku tak taw nak kata ape...

Adik, kalau jodoh tak kemana, tapi kalau tak de jodoh nak wt cmne kan...



P/S : bkn setakat pening pikir pasal abgnye, neneknye dan adiknye jugak... aduhaiii........

Tuesday, February 14, 2012

BIRTHDAY CHEBOL BB

Assalammaualaikum....

Pada 8 Feb 2012 baru2 nie.. so genap la usia Chebol BB aku nie 22 tahun...

ini la chebol bb yg selalu diperkatakan =)


HAPPY BIRTHDAY CHEBOL........!!!!
Smoga:-
*mendapat umo yang bermanfaat
* rezeki yang halal
*diberkati oleh Allah S.A.W
*Ceria selalu
* Berbahagia selalu bersama keluarga dan orang tersayang


You're someone I can count on
When I need a helping hand
You're compassionate and loving
You always understand

I'm so thankful to have
A friend like you
There is no other
Who could fill your shoes

Sempat gak buat surprise untuk dia... Actually masa kat kampung lagi dah terfikir pasal bnda nie.... Then bagitau su, dia pon on je la..... dua hari sebelum birthday leen baru bgtau zana... dia pon ok jerk..... Then ajak ain dan shira tok join sekali..... Barang barang aku da siapkan awal awal da cuma tambah sikit-sikit je..... tapi rancangan hampir berubah disaat akhir apabila leen ajak keluar... menggelupur gak aku masa tu.... da la aku tipu dia aku cakap aku pergi class padahal aku pergi masak kat rumah su.... (padahal setiap rabu aku memang takde class)

Then bile aku dah bole pastikan yang boleh balik awal, baru aku cakap boleh keluar... (walaupun dia da muncung je mase tu, dia kata semua tak bole) alasan yang aku berikan ialah dia nak exam n aku tak bole balik lambat nnt akak 3g(walhal xde pon).. so sempatlah kitorg kuar sekejap pergi ice room dan satu tempat tu.... Su pun join sekali.... balik tu memang kelam kabut la.... nasib baik la semuanya berjalan dengan lancar..... dia yang tak sangka masa tu memang terkejut la bila aku bukak pintu tgk budak2 nie datang siap bawak kek and makanan.....

Gambar tak banyak then gamba birthday girl tak bole upload sgt...bhye.... hahahaha.. (dia da tukar baju lu mase tu,so, memang dia pakai baju biase pakai kat uma...

















Actually entri nie nak post 9hb hr tu tapi asyik tertangguh sbb nk upload gmbar lambat sangat.. then kebetulan lepas-lepas tu aku balik pasir gudang.. memang tak dan la nak sambung kan, ditambah pulak lagi dengan broadband yang sangat-sangat low... terus terlupa hasrat nak sambung entri nie yang da bpe hari dok jadi draft..... Ape pon lepas nie ade sambungannye.. tunggu ye...

Thanks buat semua yang bekerjasama dalam rancangan nak bagi srprise kat leen.... thanks...!!