Thursday, March 22, 2012

TERIMA KASIH =)

Assalammualaikum...

Bulan nie tajuk aku tajuk terima kasih je kan.. huhu.. Tak pe lah, kita kan memang kene ucap terima kasih kalau buat ape pon kan.... Alhamdulillah hari nie kesihatan da semakin baik, mood pon da semakin baik, kesedihan pon dah semakin kurang.. Alhamdulillah...

Hari nie nak berterima kasih pada mereka-mereka yang sentiasa berada disamping aku saat aku memerlukan... tak lupa jugak berbanyak-banyak terima kasih pada Mr A and Miss A dan jugak pada su... Ketika sedang berada dalam keadaan emosi yang tak menentu, mereka yang menenangkan aku.. huhu

Mr A dan Miss A pulak datang tepat masanya... memang mereka ade gelaran masing2 yang aku berikan, tapi tk hari ni, biarlah Digelar Mr A and Miss A sahaja... SEmalam, Mr A muncul.. walaupun selalunye muncul hanya akan menyakitkan aty aku and gaduh, tapi semalam alhamdulillah ok... Ok pon, tapi aku ade gak rse nak hempuk-hempuk jerk kepala dy sebab tak penah berubah langsung... Anyway thanks ye awak... Apa pon terjadi, kita tetap kawan... =)

Hari nie, aku telah diarah oleh Big Boshh tok balik selayang... dah malam baru nak soh balik, kalau siang-siang tak pe la jugak.... Oleh kerana itu, terpaksa la aku tergesa-gesa untuk balik selayang... Mase kat KTM Batang Benar,  Baru nak naik tangga untuk ke platfrm sebelah sana, aku dapat 1 mesej dari Miss A.. Agak hairan jugak la.. aku siap tanya lagi mesej tok aku ke?? dalam blur-blur tu ak terfikir sesuatu.... Terima Kasih... InsyaAllah, sya tak kan berputus asa dan sya akan ingat pesan akak tu.... Terima kasih kerana menyedarkan sya saat sya terleka dan terhanyut dalam rasa kesedihan.. Terima kasih kerana masih lagi mengambil berat pasal diri ini.... Terharu... 

Paling tak bole lupa bila ade orang asyik pandang sebab pelik bile asyik nak tahan ketawa n ade kala  tetibe tersenyum sendiri masa kat dalam komuter ketika baca mesej.. nasib baik tak ramai orang... Sumpah..!!malu wei........Anyway.. terima kasih kerana menceriakan hari sya hari nie... Jangan risau takkan ade masuk paper pasal student kt n9 ditemui dalam peti ais sebab tertekan kehilangan buncitnye.... hahahaha (sesuke je nk pggil owg muncit.. ngekk) and lagi satu, penyampai yang dikatakan tu mgkin rekaan semata-mata sebab wartawan kita disana sume tak taw ape-ape... huhu.. rahsia anda sudah terbongkar....

Ape pon... terima kasih semua... InsyaAllah, aku akan cuba jalani kehidupan yang lebih baik dan positif untuk hari-hari mendatang walaupun seorang diri....  =)

Tuesday, March 20, 2012

TERIMA KASIH SAHABAT

Assalammualaikum..

Setelah menjalani kehidupan yang tak berapa nak best dua tiga hari ni, Alhamdulillah.. hari nie dah ok sikit.. Mood saja tak berapa nak ok.... Since ahad hari tu, memang dah rasa tak berapa nak sihat.. Isnin pulak memang super duper tak boleh bangun... dan ianya telah mematahkan semangat aku yang tengah berkobar-kobar nak pergi kelas. Naseb baek leen ada dekat rumah, dia lah yang masak.... Demam + selesema + senggugut yang teruk... Aku pun tak tau kenapa teruk sangat semalam sampai tak boleh bangun.. mungkin betul jugak kata leen, mungkin effct dari makan nenas kot sehari sebelumnye... Kalau la aku taw cik P betul2 nak datang, ak x nk mkn nenas mase 2...!!

Hari selasa lak, leen tak ade kat uma... Petang tu aku dah berselubung dengan selimut dah.. Masa Leen balik pun aku tak bangun, still selubung lagi.. tapi alhamdulillah senja tu da ok dah... Tapi mood pulak tak bape nak ok.. mungkin betul gak kan orang cakap, time Cik P datang mesti ada rasa nak marah2 je.. huhu.. Su plak soh aku check sesuatu dan benda tu memang tak disangka-sangka.... Seriously... malam tu su ajak g tutti frutti, tapi leen xnak, segan katanya... mulanya ak macam agak kecewa tapi pastu ok da... Salah satu faktor ak kembali ok sebab aku memikirkan yang hingus pon tak hilang lagi, ade hati nak makan benda2 sejuk, lagi 1, terfikir, agak payah nak meminta izin nak keluar sebab da kol 9 lebih.. bukan dia tak bagi, kalau aku bagitau pun bukan dia reply nanti kan..tapi agak ketakutan nak bagitau kalau nak keluar lambat2 camtu...

Tapi kerana ada salah faham sedikit membuat keadaan menjadi sedikit rumit... Mungkin salah aku jugak, tapi tak de kene mengena dengan hal tak jadi keluar... Keadaan aku membuatkan aku rasa camnie.. aku stress... mungkin jugak kerana perubahan hormon2 yang menjadikan aku tetibe berfikiran negatif.. Semalam, lepas aku 3g seseorang, aku rasa sedih sangat-sangat.. Nasib baik su ada masa tu.. Aku tak boleh tidur sebab fikir benda tu... aku nak ke satu tempat, tapi aku tak boleh ke sana... Ttbe aku rasa sedih.... aku stress

Leen ( ye, nie memang tok ko leen),
Ko tau kenapa aku lain dengan ko tadi? ko tau tak kenapa aku tak tunjukkan muka aku dekat ko?? Sebab aku tetibe terfikir yang ko nak tinggalkan aku.... Aku sedih tau tak... Da 2 thun lebih kita same2.. susah senang kita sama-sama... aku susah, aku sedih, aku gembira, ko selalu ade dengan aku... time aku de problem, ko yang selalu jadi pendengar aku walaupun kadang-kadang ko marah aku sebab aku selalu nak wat tindakan yang bodoh.. tapi ak still wat jugak kan sebab aku degil.... Time ko de masalah, kite kongsi sama-sama.... ko ingat tak masa huda nak pindah? aku sanggup keluar rumah, ikot korang pergi PD sebab aku tak boleh nak tengok dia kemas barang2 dia.. aku tak sanggup nak tengok dia keluar dari rumah nie, sekarang macam mane yang aku rasa dulu, aku rasa balik, tapi kali nie lagi sedih sebab kite da duduk same-same lame... bertahun-tahun... dengan huda yang aku baru duduk dengan dia bape bulan pon aku da rasa sedih, inikan pulak bertahun leen....


Leen, kalo ade pape, ko selalu ade dengan ak.. kalau kite pergi beli barang, kita pilih barang sama-sama... kalau aku tak taw nak wat keputusan yang logik, ko tolong aku, ingat tak, mase akak aku soh aku belikan hadiah tok mak aku, snggup 3g semata-mata nak mntak tolong kau pilihkan sebab aku memang tak tau nak pilih.. sedangkan time tu aku kat KL, ko kat N9.... Aku takut sebab pilihan aku selalunye salah.... Memang aku macam tak kisah, tapi aku sedih, lepas nie sape nak tolong pilihkan aku, sape nak dengar citer aku, sape nak marah aku, sape nak masak same-same dengan aku....


Bile fikir-fikir balik, ko cuti dengan ko abes belajar memang lain.. memang la masa cuti pon ko takde, tapi sekurang-kurangnya aku taw mase tu ko balik sini semula.. tapi sekarang?? ko nak pegi n ko tak balik sini lagi....Sebab tu aku tak nak ade kat sini time ko nak balik uma ko nanti sebab aku tak boleh tengok sebab nanti aku sedih, tapi kau tetap ingat aku nak pegi sebab kejadian tadi...


aku nak sangat kite abeskan sisa2 masa yang kite ade nie sama2.. happy2... tak nak gaduh2, xnak masam  muka, tapi aku xtaw macam mane... bile mengenang kan detik perpisahan yang akan kite lalui, aku jadi sedih, sedih sangat2... Macam mane aku nak dapat kawan macam kau lagi, susah senang bersama... mungkin ade yang sama cam kau, tapi tak serupa... tula salah satu punca kenapa aku dok dalam bilik jerk.. sebab aku tak taw nak buat macam mane...


Leen, maaf kalu buat ko terasa.... Maaf kalau selama nie aku de menyinggung perasaan ko, termarah ko, termasam muka denga ko, kalau ade de wat salah dengan ko, maafkan aku leen.... halalkan makan minum aku sepanjang kite duduk bersama-sama... Terima kasih atas segala ape yang ko beri selama nie, sesungguhnya memang tak dapat aku membalas semuanya...Terima kasih sebab menjadi kawan aku, melayan kerenah aku yang pelbagai nie, sabar dengan aku..Terima kasih kerana sudi menghulurkan tangan untuk aku saat aku memerlukan,saat aku kesedihan dan saat aku terjatuh.... Kau lah SAHABAT, kaulah TEMAN.... terima kasih leen dengan pengorbanan selama nie...

Walaupun satu ketika dulu, ada yang menghalang persahabatan kita, tapi aku tetap nak mengatakan ko antara kawan aku yang terbaik sekali.... jangan dilupakan kenangan kita selama nie... walaupun kita akan jauh lepas nie, jangan lupakkan aku... ape pon yang terjadi, aku nak ko tau aku sayang ko.....Pergilah leen, mencapai cita2 dan aku doakan ko mendapat kerja yang kau idamkan.....



















Persahabatan tidak terjalin secara automatik tetapi memerlukan proses yang panjang seperti menajamkan besi, demikianlah sahabat menajamkan sahabatnya.

Persahabatan diwarnai dengan pelbagai pengalaman suka dan duka, dihiburkan- disakiti - dikecewakan, di-dengar - diabaikan, dibantu - ditolak, anmun semua ini tidak pernah dilakukan dengan tujuan kebencian.

Seorang sahabat tidak akan menyembunyikan kesalahan untuk menghindari perselisihan, kusteru kerana kasihan ia memberanikan diri menegur apa adanya...


Tuesday, March 13, 2012

SPECIAL FOR YOU :-)

Assalammualaikum....

March kembali lagi... Sedar tak sedar, Sudah hampir pertengahan bulan kan... Alhamdulillah, tiada khabar buruk yang berlaku pada 1 march seperti tahun-tahun sebelumnya... Terima Kasih Ya ALLAH....  Hari ini, hari Istimewa buat seseorang iaitu akak..... Ulangtahun nya yang ke 27....


HAPPY BIRTHDAY AKAK

Semoga :-
- Mendapat umur yang bermanfaat
- Rezeki yang halal
- Dirahmati ALLAH 
- Mendapat Jodoh Yang Berpanjangan
- Berbahagia dan Ceria Selalu....



Disempena ulang tahun akak kali nie, tak dapat nak smbut sama-sama.. walaupun niat di hati nak ajer terbang balik Pasir Gudang... ape pon, kat sini sya watkan sesuatu tok akak... tak ade ape yang dapat diberikan, contohnye Iphone yang akak mntk dulu (walaupun taw akak main2 jerk.. hahaha).. Tak nak bagi yang olok-olok, sebab nanti akak sayang sya olok-olok.... hahahaha.... Ok,,, kite tengok video nie dulu ye... sila stop lagu kt tepi 2 klo nak tgk video ye.... =)

video


Ok, sekarang pulak ucapan khas yang datangnye dari muar, dari budak kecik yang akak paggil otomen tu.. hehehe... bersemangat mase dia nak rakam....

video


Ape pon, Happy Brthday, jaga diri dan kesihatan baik-baik ye.... jangan mengada-ngada lagi kalau kite kat sane macam yang faten cakap tu.. hahahahaha.... Teruslah jadi seorang yang tabah dan sabar hadapi dugaan sebab kite taw akak boleh hadapi.... 


Dulu, kini dan selamanya.. Rasa itu tetap sama.....